سال 1403 - جهش تولید با مشارکت مردم
امروز جمعه ، 1404/01/15
معرفی پروژه مرکز نواوری و توسعه فناوری های سلولی و ژنتیک

مرکز نوآوری و توسعه فناوری های سلولی و ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با حضور دکتر سعید جاودان سیرت رئیس دانشگاه، سردار خرمدل فرمانده سپاه فتح، روسای دانشگاه های استان، رئیس مرکز پارک علم و فناوری و جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه به همت دکتر سید امین حسینی مطلق معاونت تحقیقات و فناوری  و جناب آقای دکتر میثم مرتضوی معرفی شد.

معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با توجه به ظرفیت ها و تکنولوژی های در دسترس فناران خودف یکی از اصلی ترین اهداف توسعه خود را در سال 1403 ایجاد یک مرکز نواوری در حوزه سلولی و ژنتیک می باشد. راه‌اندازی مرکز نوآوری سلولی و ژنتیک به‌عنوان یک مکمل راهبردی برای مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی گامی مؤثر در توسعه علمی و فناوری زیستی کشور خواهد بود. این مرکز با هدف فراهم‌سازی بستری پویا برای انجام تحقیقات کاربردی و توسعه فناوری‌های نوین در حوزه ژنتیک و سلول‌درمانی طراحی می‌شود و می‌تواند نقشی کلیدی در تسریع فرآیند تبدیل دانش به فناوری و کاربردهای درمانی ایفا کند. یکی از بخش‌های کلیدی این طرح، بهره‌گیری از دانش و تجربه پژوهشگران و محققان برجسته دانشگاه در حوزه‌های مختلف علوم سلولی و ژنتیک است که نقش مهمی در پیشبرد پروژه‌های تحقیقاتی و تبدیل ایده‌های نوآورانه به فناوری‌های قابل تجاری‌سازی خواهند داشت. مرکز نوآوری سلولی و ژنتیک در راستای تحقق این اهداف، امکانات پیشرفته‌ای از جمله آزمایشگاه‌های تخصصی، اتاق تمیز، فضاهای مشترک برای استارتاپ‌ها و تیم‌های پژوهشی، و برنامه‌های آموزشی و حمایتی برای پژوهشگران و فناوران ارائه خواهد کرد.

 توسعه محصولات زیست‌فناورانه، ارائه خدمات مشاوره‌ای در حوزه ژن‌درمانی و سلول‌درمانی و تسهیل روند ایجاد محصول های مبتنی بر دانش روز دنیا، از جمله اهداف عملیاتی این مرکز خواهد بود.

علاوه بر گسترش مرزهای دانش و فناوری، جذب منابع مالی پایدار از وزارت‌خانه‌ها و نهادهای مرتبط از جمله تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از اولویت های این مرکز است. در نهایت، راه اندازی این مرکز با ایجاد فضایی مناسب برای تعاملات علمی و فناوری و فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم برای نوآوری در حوزه زیست‌فناوری، میتواند نقش موثری در ارتقای جایگاه علمی دانشگاه و تأمین نیازهای درمانی کشور ایفا کرده و به یکی از قطب ها برای توسعه فناوری‌های زیستی تبدیل شود.

 

تصاویر پیوست